"Синя зона" и в района на Гроздовия пазар - DC news

„Синя зона“ и в района на Гроздовия пазар

Увеличават синята зона в Пловдив

И през тази година Община Пловдив предвижда разширение на „Синя зона”. Зам.- кметът на града Александър Държиков съобщи, че до края на седмицата ще бъдат поставени знаци за платено паркиране в района на Гроздовия пазар.

Южната част на улица „Тодор Каблешков“ попада в разширението на „Синя зона” като там ще се осигурят за престой близо 20 места. Община Пловдив започва работа и по включването улица „Май“ в режима на платено паркиране. Всички промени са съгласувани и приети в генералния план за организация на движението

Не е важен броят на местата за паркиране, а ефективното разширение на „Синя зона”, защото там, където няма режим на паркиране, е хаос от автомобили. Другата отсечка е улица „Йосиф Шнитер” между „Тодор Каблешков” и „Преслав”, обясни Държиков.

Той оповести още, че се очакват нови промени в закона за движение по пътищата, който се обсъжда в постоянните комисии на Парламента. Изменението ще доведе до увеличаване броя на улиците, които ще бъдат разрешени за паркиране.

За определена широчина на улиците ще се даде позволение да се паркира отляво, ако не се пречи на движението. Това ще отвори възможност за увеличаване на парко местата. Има такива улици като например „Марица-юг” в единия си от участък. Там има възможност за спиране от двете страни, но закона не го позволява, коментира Държиков.

 

 

Подобни статии

Top