„Синя зона“ с електромобил (СНИМКИ)

Модерен нов електромобил от днес работи като специализиран автомобил на ОП „Паркиране и репатриране“. Той е предоставен на екипа, който поставя и демонтира скоби на неправилно паркираните коли в „синя зона“.

„Електромобилът  е изключително екологичен, с нулеви емисии на въглероден диоксид и всякакви други вредни газове и вещества. Особено подходящ е за работата на „Паркиране и репатриране“, тъй като служителите на предприятието са в непрестанно движение предимно в центъра на града“, коментира заместник-кметът по транспорт на Община Пловдив Златин Велев.

Директорът на ОП „Паркиране и репатриране“ Ненко Калакунов не скри радостта си от новата придобивка, която заменя досегашния стар автомобил с двигател с вътрешно горене.

Според него освен екологичен, електромобилът е с минимален шум и много удобен за шофиране, идеален е за градски цели и специфичната работа на екипа, който го ползва. При градски режим преминава около 120 километра с едно зареждане на батерията. Предприятието разполага със система за зареждане на собствен паркинг.

Електромобилът е брандиран с инициалите на ОП „Паркиране и репатриране“, оборудвана е секция за скобите и други необходими за дейността инструменти и уреди.

Златин Велев припомни, че Пловдив е първата община в страната, която през декември миналата година се сдоби с два електромобила по програма на Националния доверителен екофонд. Другият електромобил е предоставен на строителната дирекция в общината, чиято дейност също е свързана с интензивно вътрешноградско движение.

Подобни статии

Top