Син, убил баща си с дървен кол, се изправя пред съда

temida

Окръжната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 35-годишния Рангел Василев от Кричим, за умишлено убийство на рожден баща – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 3, във връзка с чл. 115 от Наказателния кодекс.

На 7 август 2015 г. 55-годишният Атанас Василев от Кричим, баща на обв. Рангел Василев, се напил и към 18 часа той отишъл до ул. „Синчец“, като поискал от негов роднина да го заведе до къщата на обв. Рангел Василев.

Атанас Василев искал да се види със съпругата си Мария Василева, с която били разделени заради пиянството му. Атанас искал да каже на жена си да се прибере вкъщи.

Когато стигнал до дома на сина си, Атанас Василев попитал къде е майка му. Рангел Василев отвърнал, че тя не е вкъщи, и казал на баща си да си тръгва.

Пострадалият започнал да сипе ругатни по адрес на сина си, снаха си и жена си Мария Василева.

Рангел му казал, че ще слезе с брадва, както и направил, но не я използвал. Започнал обаче да бие с юмруци по лицето на баща си, бутнал го на улицата и го ритал.

След това взел голям дървен кол и започнал да удря с него Атанас по тялото и по главата.

Свидетелка успяла да издърпа дървения кол от ръцете му и го захвърлила в двора на близка къща. След това пострадалият е бил откаран в поликлиниката в Кричим, където е била установена смъртта му, настъпила от мозъчни травми.

При химическото изследване в кръвта на Атанас Василев е било установено количество от 2,15 промила алкохол.

Разпитан в досъдебното производство, обвиняемият се е признал за виновен. Рангел Василев е с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ от 8 август 2015 г.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което той е обвинен, е лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Предстои Окръжният съд в Пловдив да насрочи първо заседание по делото.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top