Син убил 88-годишната си майка, била вещица (СНИМКИ)

Пловдивският апелативен съд остави окончателно в ареста 59-годишния Веселин Стайков, който преби до смърт 88-годишната си майка Гира в маджаровското село Сеноклас на 20 май. Днес той обжалва пред Апелативния съд в Пловдив наложената му от Хасковския окръжен съд постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Стайков нанесъл побой на възрастната жена, в резултат на който тя получила черепно-мозъчна и гръдна травма, както и прекъсване на гръбначния стълб между пети и шести шийни прешлени.  Тялото на баба Гира било намерено в конопен чувал, изхвърлен в къпинови храсти, недалеч от къщата на семейството.

Според бившия апелативен прокурор Андрея Атанасов, който представляваше днес Апелативна прокуратура, Веселин Стайков е последният човек, видял майка си жива. Магистратът посочи, че разследващите разполагат с данни от разпити на съседи, които твърдяли, че в нощта, в която се предполага, че е убита възрастната жена, тя е пищяла и викала силно. Хората разказвали, че Стайков е агресивен, а съпругата и децата му изпитвали силен страх от него, особено когато бил пиян. Той често ги биел, стана ясно от мотивите на съда, който потвърди мярката на Хасковския окръжен съд.

Преди убийството Стайков твърдял, че майка му е вещица и трябва да бъде премахната. Той признал за извършеното престъпление и пред полицаите обяснил, че трупът на майка му се намира в торба в близост до къпинови храсти. И наистина разследващите намерили съблеченото тяло на баба Гира в чувала, в близост до къпинак. Впоследствие полицаите иззели като веществени доказателства и дрехите на жената.

В последните си думи пред съда Веселин Стайков заяви, че моли да му наложат по-лека мярка, тъй като иска да си бъде в къщи и да види децата си. Двете му момичета били медицински сестри, стана ясно днес в съдебната зала. Накрая той се разплака пред магистратите.

По досъдебното производство са разпитани свидетели, назначени са и експертизи.

Ако бъде признат за виновен Веселин Стайков може да получи от 15 до 20 години зад решетките, доживотна присъда или доживотен затвор без право на замяна.

Подобни статии

Top