Сираков президент на Левски, тандемът Вуцов-Велков поема отбора

Легендата Наско Сираков се очаква да стане президент на Левски след Общото събрание в края на август. Тандемът Вили Вуцов-Антон Велков, който за кратко бе начело на Ботев (Пловдив), пък ще води отбора след като бъде освободен Люпко Петрович, съобщава „Тема спорт“.

Михаил Михайлов е визираният от бившия конституционен съдия Георги Марков нов едноличен собственик на Левски. Бизнесменът е родом от Габрово. Предполага се, че от там има връзка с фамилията Вуцови, тъй като е ясно, че Вили е гласен за връщане на „Герена“.

„Левски ще има собственик, който ще излезе с лицето си, той ще е едноличен и ще каже – това съм аз, това са ми парите, това са ни целите. Той е много богат и фин човек“ , каза преди няколко дни Георги Марков, дългогодишен член на синята управа.

Михаил Михайлов трябва да придобие мажоритарен пакет акции от сегашните трима собственици Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов. Едно от компаниите за мобилни услуги също има официално афиширани намерения за изкупуване на акции за около 13 милиона лева, след което да стане притежател на около 25 процента от акциите, а Тръст „Синя България“ остава с 10 процента. Левски има и над хиляда дребни акционери.

Не е ясно какво ще стане със Станислав Ангелов и Андрей Желязков, но сигурно е, че в школата ще има сериозни размествания и нови фигури.

Снимка: sportal.bg

Подобни статии

Top