Ситуацията в община Съединение се нормализира (СНИМКИ)

Обстановката в Съединение се нормализира

Ситуацията в община Съединение се нормализира. Предприехме действия за почистване на каналните съоръжение около града, за да се изтича водата, защото точно тя спомага за високите нива на подпочвените води в населеното место. Това каза кметът на община Съединение Георги Руменов.

Съединение е една от най-ниските точки в целия регион и водата от снеготопенето от околните села се стича в околностите на града, обясни Руменов.Той допълни, че теренът е равнинен и отводняването става на база канални съоръжения. От вчера е предприета акция по почистването на каналите.

Почистени са вече повече от 4 километра канали, предстои да бъдат извадени боклуците от още над 10 км. съоръжения, поддръжката на които е занемарена през годините, но усложняването на метеорологичната обстановка в последно време показва, че за тях трябва редовно да се полагат грижи. Предприети са и мерки срещу преливането на язовирите в района.

В самия град подпочвените води не са спаднали. Оправени са в рамките на възможното стари отводнителни съоръжения, хората вече са си направили такива и за домовете си. Проектът за канализация на Съединение е готов.

Подобни статии

Top