80 села без ток в Пловдивска област

Възтановен е токът в Смолян, Чепеларе и Пампорово

Над 80 са селата без електрозахранване в Пловдивско, като в областта са налични 58 аварийни екипа по електропроводите, съобщиха от EVN. В града също са останали без ток две улици в кв. Коматево, които се захранват от подстанцията в Стамболийски и част от кв. „Дружба“ в Столипиново, където е аварирал трафопост.

В област Пазарджик без електрозахранване са 49 села като 21 групи работят по аварийните електропроводи. В двете области с нарушено електрозахранване остават села предимно в планинските райони.

130 села в области Смолян и Кърджали също към момента остават без електрозахранване Общо 20 екипа извършват дейности по отстраняване на авариите. 20 екипа са налични и в област Стара Загора, където над 70 села – предимно в планинските части имат смущения в електрозахранването.

Над 140 аварийни екипа на EVN България работят за възстановяване на електрозахранването в засегнатите области на Югоизточна България.

Дружеството работи по отстраняване на авариите във всички райони, засегнати от тежката метеорологична обстановка. Ситуацията е усложнена поради обилния снеговалеж, паднали дървета по електропроводи, счупени стълбове на места и затруднения достъп по райони.

Към 11:30 часа на 17.01.2016 г. е аварийна ситуация с електрозахранването основно в области Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали и Стара Загора, за които за днес е обявен червен или оранжев код.

На редица места аварийните екипи извършват физически обход на съоръжения  и електропроводи при тежки условия. Целта е локализиране на повредите и отстраняване на паднали дървета.

За по-добрата координация на възстановителните дейности в EVN България функционира Кризисен щаб, който е в контакт с местните и централни власти. Дружеството е в повишена готовност и поради продължаващия към момента обилен снеговалеж на места.

 

Подобни статии

Top