Скандал заради фалшив фейсбук профил завърши в съда

12-годишен хлапак си изпроси боя, защото създал фалшив фейсбук профил на своя съученичка, съобщи targovishte.topnovini

По време на час в основно училище „Васил Левски” в поповското село Славяново – област Търговище – дошла по-голямата сестра на момичето, за да се разправи с момчето. Заради хулиганската си проява нарушителката е глобена със сто лева от Районния съд в Попово.

До саморазправата се стигнало, след като шестокласникът, който направил фалшивият фейсбук профил, публикувал в мрежата неприлични изрази от името на своята съученичка. Потърпевшото момиче се оплакало на сестра си, като споделило кой според нея е автора на профила.

Каката решила да сплаши злосторника и отишла лично в училище. Точно преди началото на часа влязла в класната стая, хванала тийнейджъра за врата и започнала да крещи “Махай профила! Ще те бия! Ще те изключа от училище”. Наложило се учителите да усмирят нападателката и да я изведат от стаята.

Когато случаят стигнал до съда, пред магистратите нарушителката се признала за виновна и поискала да й бъде наложена минималната глоба.

Срещу нея бил факта, че е налетяла на малолетно лице, но пък вината й се смекчавала от това, че съжалявала за постъпката си, както и че е искала да накара момчето да премахне срамния профил от фейсбук и така да защити сестра си.

 

Подобни статии

Top