Скандал на обсъждането за втория гребен канал

Разрешават риболова на Гребната за Никулден

Скандал се разрази между природозащитници, спортисти, общински съветници и общинари по време на общественото обсъждане за втория гребен канал. Общината има намерение да го построи с близо 12 милиона лева, от които 7,5 милиона заем. Викове, освирквания и аплодисменти придружаваха изказванията от трибуната.

Повече от два часа зам.-кметът Димитър Кацарски и кметът на „Централен“ Георги Титюков, който доскоро зам.-кмет по спорта, се опитваха да разяснят на присъстващите ползите от построяването на втори гребен канал.

Според Кацарски строежът на второто водно трасе ще струва 11,6 млн. лв. без ДДС. От тях инвестиционните разходи възлизат на 1,15 млн.лв. Заемът за изграждането на съоръжението от 7,5 млн. лв. ще се изтегли по програма ДЖЕСИКА и ще се изплаща 18 години, като лихвата ще бъде 5.57 %.

Присъстващите на обсъждането екозащитници се обявиха против строежа. Против се изказа също Манол Пейков от фондация „Пловдив 2019“, както и общинският съветник от НФСБ Слави Георгиев. Той се скара люто с бившия шеф на Локомотив Пд Атанас Узунов, който е и съветник от ГЕРБ. Стигна се до намеса на охраната на Общинския съвет.

В крайна сметка зелените заявиха, че ще обжалват, а до съществен дебат не се стигна.

 

Подобни статии

Top