Скандал преди конгреса на ФИФА, шестима арестувани

Швейцарската полиция арестува шестима делегати на Конгреса на ФИФА, които ще бъдат екстрадирани в САЩ, където ще отговарят пред американските власти по обвинения в корупция.

Те са заподозрeни в получаване на подкупи на обща сума от няколко милиона долара от началото на 90-те години на миналия век досега. Шестимата са задържани рано тази сутрин при акция в хотела на ФИФА в Цюрих, където в петък ще се състои изборния Конгрес на централата.

Имената на арестуваните не се съобщават официално, но според информации сред задържаните са Едуардо Ли, президент на футболната федерация на Коста Рика, Джефри Уеб, президент на футболната асоциация на Каймановите острови и вицепрезидент на ФИФА, Еухенио Фигередо от Уругвай, вицепрезидент на ФИФА и бивш президент на футболната асоциация на Южна Америка, както и Джак Уорнър, президент на Карибския футболен съюз и бивш вицепрезидент на ФИФА.

Арестите се случват два дни преди конгреса на ФИФА, на който се очаква Сеп Блатер да получи пети мандат като президент на Световната футболна централа.

Подобни статии

Top