Скандал тресе община „Родопи“

Скандал тресе община Родопи

Скандал разтресе община „Родопи“. Общинските съветници, начело с председателя на местния парламент Георги Цанков обвиниха кмета Пламен Спасов и заместничката му, че се опитват да превърнат общината в Първа частна община. Те обявиха, че внасят сигнал в районната прокуратура срещу кмета за самоуправство и възпрепятстване на работата на местния парламент. Кметът Пламен Спасов отхвърли обвиненията.

Съветниците от „Родопи“ обясниха, че в края на миналата седмица служител на общината е нахлул в един от кабинетите на местния парламент и е иззел компютърна конфигурация. Кабинетът бил запечатан от зам.-председателя Атанас Кулин, но днес лепенките ги нямало. Липсвали и печати.

Това, което най-вече ме притеснява е, че с комбинацията от компютърната конфигурация и печатите, които все пак са се намирали в тези кабинети, създаваме много опасен прецедент – могат да бъдат преправени n на брой, може би са стотици хиляди решения на ОбС и да бъдат създадени оригинални фалшификати на всяко едно от тези решения,  каза председателят на ОбС „Родопи“ Георги Цанков.

Кметът бе обвинен в спъване на работата на местния парламент, некомпетентно и еднолично управление.

Докато председателят Георги Цанков бил в отпуск миналата седмица е бил уволнен и техническият секретар на общинския съвет Валя Баракова. По думите му – неправомерно. Кметът Пламен Славов обяви, че кампанията срещу него цели да заблуди обществото.

Крайно несериозно. Да изземвам печати – нито ми трябват, нито нищо.  Това мнозинство и този председател се опитват да оправдаят своето бездействие. От 8 проведени сесии през този период само една е редовна, коментира кметът на община „Родопи“ Пламен Спасов.

Славов се усъмни, че съветниците ще внесат сигнал срещу него в прокуратурата. Не мога да си представя, че тези хора са се наредили там и ви лъжат, каза още Спасов. Той обяви, че ще подаде ответен сигнал до компетентните органи за заблуждаване на общественото мнение.

 

 

Подобни статии

Top