Скъсани тролейбусни жици блокираха Кукленско шосе (ОБНОВЕНА)

kuklensko_jici (12)

Западното платно на Кукленско шосе е затворено за движение от надлез „Родопи“ до улица „Скопие“. Причината е, че тази нощ е скъсана тролейбусната мрежа в района на кръстовището, като жиците са паднали на пътните платна и пречат на движението.

Инцидентът е станал снощи след 21.00 часа, но до момента виновникът не е установен и се издирва. Предполага се, че става дума за тежкотоварна машина, която е носила извънгабаритен товар.

Тази сутрин заради инцидента със скъсаната контактна мрежа, се образуваха огромни опашки от автомобили в района. Полицията отклонява движението към ул. „Скопие“ и преди надлез „Родопи“. Репортер на DCNEWS видя на място, че точно на кръстовището, където са съборени опъващите елементи на тролейбусната мрежа, има и доста счупени стъкла.

В момента полицията изяснява какво точно се е случило и издирва водача на тежкотоварната машина, съобщиха от пресцентъра на пловдивската полицейска дирекция.

Ресорният зам.-кмет в Община Пловдив Александър Държиков съобщи за DCNEWS, че от снощи поддържа връзка с полиция и пожарна, за да може да бъде обезопасен участъка. Той припомни, че контактната мрежа е собственост на обявената в несъстоятелност фирма „Градски транспорт“. Именно тя трябва да отстрани падналите жици, категоричен бе Държиков.

Мажоритарният собственик на бившия градски превозвач Ангел Батаклиев обаче обясни за DCNEWS, че прекъсването на тролейбусната мрежа е станало на място, където аварията трудно ще бъде отстранена. Той поясни, че за целта са необходими поне три екипа с вишки, а „Градски транспорт“ разполага само с един.

По думите му за целта ще трябва да бъдат повикани екипи от други транспортни компании, като например „Софийски градски транспорт“ или пловдивската фирма, която е изградила контактната мрежа на бул. „Източен“ през 2009 година. Това обаче ще се случи едва след като прокуратурата и полицията приключат проверките си в пътния участък.

От полицията съобщиха обаче, че екипи на Гражданска защита и пожарната, в момента изрязват  скъсаните кабели. Операцията по изрязването е сложна, тъй като има опасност да паднат и стълбовете, а това бави работата. Все още не може да се прогнозира кога ще бъде отворен участъка.

От Районната прокуратура съобщиха, че по случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причиняване на ПТП със сериозни материални щети.

Това е трети случай на късане на тролейбусни жици от извънгабаритни превозни средства в последните години, като при първия инцидент бе убит човек, а при втория имаше ранен.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top