Слаба избирателна активност в „Столипиново“

stolipinovo

Слаб интерес към изборите в пловдивския квартал „Столипиново“. От общинската избирателна комисия съобщиха , че до този момент в район „Източен” е отчетена най-ниската избирателна активност.

Дългогодишни представители на секционни избирателни комисии коментират, че избирателите в квартала се активизират обикновено към края на деня.

Не е тайна, че „Столипиново“ е едно от местата, където се пазаруват гласове. Кварталът е основен източник на нарушения в изборния ден на всеки вот в Пловдив. Разликата е, че преди имаше хора, които говореха открито за покупко-продажбата, а днес всеки отрича.

„Няма далевари. Никой не идва, никой не е предлагал пари. Няма партия, която да предлага пари. Кълна се в децата си“, казва жител на квартала

За разлика от секциите в Пловдив, в „Столипиново“ почти няма опашки. Въпреки, че и тук изборът е труден и гласуването става бавно.

„На хората им е малко по-трудно. В този район според мен жителите са неграмотни, повече от тях не могат да си прочетат бюлетините и на всеки индивидуално трябва да обясняваме за какво точно гласуват и как точно трябва да процедира“, каза Станислава Матерова, член на 34 СИК.

Противно на представителите на секционните избирателни комисии жителите на „Столипиново“ твърдят, че не са срещнали проблем при гласуването.

Пред местата се гласуване има големи групи от мъже. При появяването на журналисти се разбягват. Твърди се, че те са едни от последните във веригата за купуване на гласове и се отчитат на хората над тях.

В днешния ден в Столипино се забелязват и необикновено голям брой много лъскави и скъпи коли.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top