Славия и Монтана пред изхвърляне от елита заради черно тото

Отборите на Славия и Монтана може да бъдат изхвърлени от футболния ни елит заради сигнал на УЕФА за уговаряне на мачове. Шефовете на европейския футбол визират мача между двата тима в Монтана, завършил с резултат 3:4. Срещата се игра на стадиона в Ловеч на 15 април и завърши 4:3 за “белите”, като до 62-ата минута символичните домакини от Монтана водеха с 3:1. МВР вече проверява този сигнал, а наредбата на БФС е категорична, че при доказани такива действия и двата тима се изваждат от групата.

Има и глоба от 40 хиляди лева, а играчите се наказват с изваждане от футбола за поне 18 месеца. По същия начин се санкционират и замесените служебни лица – треньори, администратори, директори, президенти.

Член 3076 от Наказателния кодекс постановява, че всеки, който чрез насилие, измама, заплашване или по друг незаконен начин склони другиго да повлияе на развитието или резултата от спортно състезание, администрирано от спортна организация, ако извършеното не представлява по-тежко престъпление, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и глоба от хиляда до десет хиляди лева.

Посредникът за такова деяние пък се санкционира със затвор до три години и глоба до пет хиляди лева.

Собственикът на „белите“ Венци Стефанов вече официално обяви, че това е опит да се очернят младите и невинни футболисти на Славия.

Вече има и втори сигнал от УЕФА, който засяга двубой от Втора професионална лига, но имената на отборите не се съобщават.

Снимка: sportal.bg

Подобни статии

Top