Славчо Атанасов: Летище Пловдив умишлено се води към фалит

Депутатът от Патриотичния фронт Славчо Атанасов е категоричен, че летище „Пловдив“ умишлено се води към фалит, за да бъде предоставено на  определена икономическа групировка.

Народният представител определи отдаването на концесия на летище Пловдив като стратегическа грешка, лишена от  икономическа логика. Според него обслужващата авиокомпания прекратява полетите до Франкфурт от месец ноември.

Депутатът от Патриточния фронт Славчо Атанасов  е категоричен, че за концесия се подготвят обекти, чиято материална база е в лошо състояние. Той пита защо аеропорта се поставя на колене след като  държавата инвестира над 42 милиона лева.  Атанасов съобщи, че от първи  юли летище „Пловдив“ преминава на дневен режим на работа.

Съветниците от Патриотичния фронт ще  внасат  в общинския съвет декларация и предложение за спиране на концесията. Според тях въпреки, че Община Пловдив не е пряк разпоредител с летището, Министерски съвет трябва да предприеме забранителни действия.

Според общинските съветници от Патриотичния фронт отдаването на летище „Пловдив“ на концесия ще предизвика и сериозен социален трус, заради освобождаването на работници.

 

 

Подобни статии

Top