Славчо Атанасов мери и брои дупките в Пловдив

slavcho_atanasov

По инициатива на депутата от Патриотичния фронт Славчо Атанасов започва преброяване и измерване на дупките по пловдивските улици.  6 екипа ще обиколят всички квартали в града. Една от причините за многобройните ями според патриотите е закриването на звеното за пълнене на дупки към общинското предприятие „Жилфонд” от кмета Иван Тотев.

Измерването на квадратурата на дупките в Пловдив ще продължи около 10 дни. Акцията започна от булевард „Шести септември” 209.

Първата измерена дупка беше с размери 2 метра на 3.70 сантиметра и с дълбочина 14 сантиметра.

„Това, което искаме да направим е да покажем острия проблем, който съществува в нашия град. Да обясним, че този проблем се задълбочи, защото беше затворено предприятието, което запълваше дупките. И да кажем, че веднага щом спечелим изборите ние ще възстановим предприятието. Смятаме, че за 2 години можем да решим този наболял проблем”, заяви Илко Илиев, общински съветник от Патриотичния фронт.

Илиев допълни, че запълване на дупки от звеното към общинското предприятие „Жилфонд”  по времето на управлението на Славчо Атанасов е струвало 17 лева на квадратен метър. Сега е между 47 и 54 лева на квадратен метър.

От Патриотичния фронт припомниха, че през май 2011 година отново по инициатива на Славчо Атанасов като кмет на Пловдив  бяха преброени общо 278 опасни дупки. Събраните данни сега ще бъдат сравнени с показателите преди 4 години.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top