Славчо обяви кандидатурата си кмет в препълнената зала „Съединение“ (СНИМКИ)

Кандидатурата на депутата от Патриотичен фронт Славчо Атанасов за кмет на Пловдив бе издигната тази вечер официално в зала „Съединение“. За да подкрепят Атанасов в града под тепетата пристигнаха председателите на Национален фронт за спасение на България Валери Симеонов и ВМРО-БНД Красимир Каракачанов. Заедно тримата влязоха в препълнената емблематична зала, която някога е била изградена за парламент на Източна Румелия.

За нас това е най-достойния кандидат за кмет на Пловдив. Защото той е доказал своя професионализъм, своята честност, принципност. В сравнение със сегашните управляващи – имам предвид не само кмета на Пловдив, но и районните кметове, той е доказал, че не се поддава на корпуция. Това мисля, че трябва да бъде оценено по достойнство от пловдивските избиратели, посочи Валери Симеонов

Всъщност освен за г-н Атанасов и Сашо Долев  тук в Пловдив не съм ви агитирал за друг кмет. Дори в едни други времена, когато имаше вътрешни проблеми, отново спазвахме принципите си, заяви лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов.

Каракачанов бе категоричен, че Патриотичният фронт е обединен и добави, че фронтът ще предложи и на местните избори на всички патриотични формации да се обединят.

И в тази кампания ще заложа на честност, почтеност и на постоянни срещи с хората, както винаги съм го правил, посочи Славчо Атанасов.

Вие ще чуете 16-те точки в момента, които ще са основните репери на бъдещото управление – какво точно ще се направи конкретно за Пловдив. Няма общи приказки. Днес публично ще подпиша договор с избирателите на Пловдив и гражданите на Пловдив. Под тези 16 точки ще сложа подписа си, с който ще  гарантирам, че тези 16 точки в бъдещото управление ще бъдат изпълнени, допълни кандидатът за кмет.

Сред заложените в програмата на Атанасов мерки е намаляването на местните данъци  и такси, както за домакинствата, така и за бизнеса до нивата от предишния му мандат. Ще се върнат също безплатните детски ясли и по-евтините детски градини. Атанасов ще поиска пълна ревизия на управлението на Иван Тотев заради съмненията за огромни нередности.

В бъдещото управление отново ще бъдат насочени усилията към кварталите, където ще се ремонтира и облагороди цялостната инфраструктура. Ще бъде стартирана програма за възстановяване на междублоковите пространства и детските площадки, ще бъдат поддържани всички градски паркове. Ще бъдат отворени нови общински кухни за пенсионерите, ще се върне и възможността за закупуване на общински жилища по данъчна оценка. Ще бъде възстановена и спряната програма „Столипиново“.

Кандидатът за кмет възнамерява също да довърши изграждането на стадион „Пловдив“ и ще въведе мораториум върху замяната, промяната на статута и продажбата на зелените площи и междублоковите пространства. Атанасов е категоричен, че ще възстанови дейността на Белодробна болница. Освен това той е заложил изграждането на интернет зони, електронна община и ще работи за достойното представяне на Пловдив като Европейска столица на културата.

В договора си с избирателите Атанасов настоява за ежедневен контрол върху изпълнението на поетите от него ангажименти.

Подкрепата си за кандидата за кмет заявиха бившият директор на НБ „Иван Вазов“ Радка Колева, доскорошният шеф на общинския отедл „Култура“ Йохан Девлетян, председателя на съюза на икономистите проф. Кръстьо Петков, изпълнителният директор на Пловдивската стокова борса и др.

 

Подобни статии

Top