Славчо: Раздутият щат в общината за чия сметка е?  

slavcho_atanasov

„С изумление прочетох в медиите, че Пловдив е на път да постави рекорд с невиждания досега брой заместник-кметове в Голяма община и в шестте района на града“. Това се казва в позиция на депутата от Патриотичен фронт Славчо Атанасов по повод новата структура на районните администрации, която предстои да бъде приета на следващата редовна сесия на Общинския съвет.

„Трудно ми е да намеря отговорна управленска или икономическа логика в това безкрайно раздуване на щата и в създаването на нови длъжности. Кое налага в един район на града, при положение, че е част от общината, в която има достатъчно отговорности, ресори и щатове –  да се назначават четирима заместник-кметове? По силата на коя логика двама души в екипа му ще отговарят за един и същ ресор, с цялото ми уважение към важността му – културата? Ние търсим хора, които да свършат работа или търсим работа на едни хора?“ – пита риторично Атанасов.

„Някои нарекоха случващото се „отплата за свършена работа по изборите с постове“, други – „трапезно мнозинство“ трети напомниха – „да ги приберем в общината“. Политически обяснения винаги ще има – доводи също.“, допълва бившият кмет от мандат 2007-2011 г.

По думите му сериозният въпрос е за чия сметка ще бъде раздутия щат в общината – в полза или за сметка на пловдивчани. В полза на това да живеят по-добре или обратното – да плащат по-високи данъци, за да се издържа огромния апарат от служители.

„7 кметове и 26 заместници – това ли е цената за високите данъци, които пловдивчани плащат?“ – пита в заключение Атанасов.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top