Слагат светофар на първия тунел след Асеновград до 30 юли

Светофар ще регулира движението при тунела след Асеновград в посока Смолян до 30 юли, съобщиха от агенция „Пътна инфраструктура“.

Временната организация е поради ремонт на съоръжението. В момента се обновяват още два тунела от второкласния път – преди Бачково и след Бачковския манастир, по пътя Асеновград – Смолян.

Ремонтът включва подмяна на хидроизолацията, подобряване на отводняването, нова асфалтова настилка, изграждане на тротоарни блокове, облицовка и осветление. Трафикът при тунела преди Бачково преминава по обходен път, който е встрани от съоръжението.

Преди стартирането на строително-монтажните дейности беше ремонтирано трасето на обхода. Движението при третия тунел, след Бачковския манастир, се регулира с временна светофарна уредба.

Предвидено е ремонтните работи по два от тунелите – преди Бачково и след Бачковския манастир, да завършат до края на юни т. г., а на съоръжението след Асеновград до 30 юли.

По време на строително-монтажните работи шофьорите е необходимо да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация.

Подобни статии

Top