След акцията в КАТ – трима с обвинения

Опашки пред КАТ в Пловдив

По досъдебното производство, водено в Окръжна прокуратура – Пловдив за пътно транспортно произшествие от 06.12.2014 г. с причиняване на смърт на пострадалия, вече са повдигнати обвинения спрямо действителния извършител на това престъпление и лицата, спомогнали му да се избегне до този момент наказателно преследване, както следва:
На И.С. /водач на моторното превозно средство, причинил пътно-транспортното произшествие/ е повдигнато обвинение за това, че на 06.12.2014г. в гр.Пловдив, при управление на моторно превозно средство – л.а.”Ауди”, модел А3, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смърт на Петко Петков, на 84 години, като деянието е извършено на пешеходна пътека и деецът е избягал от местопроизшествието.

На Б.Т. /мъжът представил се за водач на моторното превозно средство, причинил пътно-транспортното произвшествие/ – за това, че в периода от 06.12.2015г. до 03.02.2015г. в гр.Пловдив, при условията на продължавано престъпление, е спомогнал на лице, извършило престъпление /И.С./ да избегне наказателно преследване, без да се е споразумял с това лице, преди да е извършило самото престъпление

На К.И. – полицейски служител при сектор Пътна полиция при ОД на МВР – Пловдив – за това, че:
– на 06.12.2014г. в гр.Пловдив, като полицейски орган е спомогнал на лице, извършило престъпление /И.С./, да избегне наказателно преследване, без да се е споразумял с това лице, преди да е извършило самото престъпление.
– е придобил и до 27.04.2015г., в гр.Пловдив, е държал боеприпаси за огнестрелни оръжия – над 100 патрона, без да има за това надлежно разрешително
– в периода от месец февруари 2015г. до месец април 2015г., в гр.Пловдив, като извършител, в съучастие със С.Д. – като помагач, в качеството си на длъжностно лице – полицай в сектор ПП при ОДМВР – гр.Пловдив, е използвал служебното си положение, за да набави за себе си и за другиго противозаконна облага.

В рамките на това наказателно производство обвинения са повдигнати и на С.Д. за това, че умишлено е улеснил полицейския служител К.И. да използва своето служебно положение, за набавяне на противозаконни облаги.
Трима от обвиняемите са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа. Спрямо Б.Т. е взета мярка за неотклонение „Подписка”.

Подобни статии

Top