След зверската катастрофа в Пловдив: Борбата за живот на двамата младежи продължава

По-тежко е състоянието на 22-годишното момиче.

След тежката катастрофа в Пловдив, при която загинаха млад мъж на 21 г. и спътничката му на 20, борбата за живота на двамата пострадали продължава. В болница са 22-годишната Николета Узунова и още едно момче на име Иван. 

По-тежко е състоянието на 22-годишното момиче. То е в интензивното отделение на Университетската болница „Свети Георги“, оперирано е. Има счупвания, но тепърва ще се изясни какви интервенции ще се правят. В момента състоянието й е стабилно.

Mладежите от тежката катастрофа играли карти до късно. В момента на инцидента те се прибирали по домовете си. Автомобилът е собственост на столична фирма.

Автотехническа експертиза трябва да докаже с каква скорост се е движел автомобилът. Заради високата скорост при удара автомобилът се разцепи на две. Друга експертиза ще установява дали младият мъж зад волана е бил под въздействие на алкохол или наркотици.

Водачът е син на жена, която работи в отдел „Регистрации” на „Пътна полиция” в града под тепетата. Баща му пък работел в Англия. Загиналият шофьор се занимавал с търговия. Той имал общо 16 фиша за 3-те години стаж зад волана.

10 от тях били за маловажни престъпления на пътя, сред които шофиране без обезопасителен колан и причиняване на ПТП заради неспазване на дистанция.

Един от фишовете бил за превишена с 21 км/ч скорост на стойност 100 лв.