След 17 години в Асеновград отново има кино

Oтвори врати дългоочакваното кино в Асеновград.

Салонът беше открит с водосвет, отслужен от отец Йордан Георгиев. Специален гост на тържествената церемония беше заместник-кметът на община Асеновград Петър Петров.

От 2007 г. в Асеновград не е имало кино и досега се налагаше хората да отиват до Пловдив, за да гледат новите български и световни заглавия. Приоритет за градската управа е именно развитието на културния живот и осигуряване на повече места за забавление на асеновградчани. Киното е с висок клас на комфорт. Надяваме се да се радва на силен интерес от малки и големи и да се превърне в една от най-често посещаваните атракции, редом до театралните постановки, които предстоят да бъдат поставени в зрителната зала на читалището. И така, обновената сграда на някогашния Културен дом в Асеновград да се изпълни с живот, усмивки и ведро настроение“, каза Петров.

Киносалоните са разположени в сградата на НЧ „Родолюбие“ – на мястото на бившата дискотека „Екскалибур“. Достъп до киното е осигурен от централния вход на читалището.

Киното разполага с 2 зали за по 25 зрители, като в момента се изгражда и трета. Оборудвано е с най-новата дигитална техника, а столовете са от типа реклайнер, с място за зареждане на мобилни телефони. Първата прожекция бе днес с филма „Аз, проклетникът IV“.