След 19 дни ваканция депутатите се върнаха на работа

След 19 дни ваканция депутатите започнаха работа. В първия работен ден от 240 народни представители се регистрираха 162.
Понеже е първата сряда на месеца, т.е. ден на опозицията в парламента, като първа точка се очаква бъде разгледан предложения от „Атака“ проект за решение за осъждане на геноцида над българите в Османската империя.

В дневния ред е и предложено от ГЕРБ решение за приемане на резултатите от референдума, който се проведе на 6 ноември м.г. по инициатива на „Шоуто на Слави“. Евентуалното му приемане значи, че парламентът смята резултатите за задължителни.

Днес трябваше да има и блиц контрол, но от депутати се разбра, че премиерът Бойко Борисов и заместниците му няма да дойдат. Според председателя на парламента Цецка Цачева Борисов имал международни ангажименти. От БСП обявиха, че това е недопустимо и единственото оправдание би било, ако в момента ринели сняг по магистрала „Хемус“.

Очаква се парламентарните групи да прочетат декларации за старта на новия политически сезон, който се очаква да е много къс – до края на януари. Снощи новоизбраният президент Румен Радев изпрати позиция, че ще разпусне парламента и ще насрочи предсрочни избори веднага след встъпването си в длъжност на 22 януари.

Подобни статии

Top