След 30 години служба шефът на Втора пожарна в Пловдив се пенсионира

След 30 години вярна служба в заслужен отдих се оттегли Румен Държиков- началник на Втора РСПБЗН – Пловдив.

С тържествен вой на пожарни сирени и под пръски вода, огнеборците под тепетата изпратиха от последното дежурство своя колега и дългогодишен началник на Втора служба – Румен Държиков. За своята всеотдайност- служба с чест и достойнство, Държиков получи плакет от директора на РДПБЗН Пловдив- старши комисар Васил Димов, който изказа благодарност и признателност към приноса му в изграждане на имиджа на структурата по време на изминатия от него професионален- от редови пожарникар до началник на служба.

Ярка лична следа в общите ни битки с огъня, оставят тежките пожари в завод „Агрия“, завод „Селт“, тютюневите складове и големите горски пожари в Родопската яка на територията на обслужвания район.

През всичките години Държиков остава верен на своята най- голяма страст- футбола. В продължение на 10 години води футболния отбор на пожарната. В пожарната пренася и много от правилата на терена- справедливост, спортен хъс за съревнование и сплотеност на екипа, разчитайки един на друг.

Като подарък от колегите за своя 60- годишен юбилей Румен Държиков получи специално изработена футболна тениска, подписана от всеки един негов служител.

На финала на трудовия си път след себе си оставя добър екип, който достойно ще продължи да се раздава за професията и обществото!