Служебна победа за Марица след отказ на Славия от първенството

news_1_1425485151

Марица (Пловдив) записа служебна победа с 3:0 (25:0, 25:0, 25:0) над Славия-СУ (София) в отложения мач от деветнадесетия кръг на женската Национална волейболна лига, който трябваше да се играе днес в зала Пловдивски университет.

Първоначално срещата трябваше да се състои в домакинската зала на белите „Панайот Пондалов“ миналата седмица, но по тяхна молба, тя бе отложена за днес и преместена в града под тепетата. Очевидно обаче и това не е решило проблемите в столичния клуб, откъдето заявиха, че прекратяват участието си в шампионата през този сезон и основната причина за това решение са прекалено многото кадрови проблеми, с които е принуден да се справя отборът през втория полусезон.

Така Марица вече има 50 точки от 17 победи и 2 загуби и актив от 54:12 гейма, изоставайки на 3 точки от лидера Левски (София), чийто геймов актив е 56:9. Двата отбора ще се изправят един срещу друг в директна битка за първото място от редовния сезон тази събота, 7 март, от 18:00 б.в. в залата на Пловдивския университет, в среща от последния двадесети кръг. За да изместят сините от върха, на жълтите е необходима само чиста победа с 3:0.

Снимка: TribunaPlovdiv.bg

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top