Служители на затворите на национален протест

Надзиратели от цялата страна излизат на национален протест днес в София. Организатор е Синдикатът на служителите в затворите в България.

Протестът ще започне в 13:30 часа пред Министерството на правосъдието, ще мине през Министерството на финансите и ще спре пред Министерски съвет. По време на шествието ще бъдат поднесени и цветя от името на синдиката в памет на жертвите от атентата в Париж.

Надзирателите са недоволни от неспазването на Закона за Министерството на вътрешните работи по отношение на заетите в местата за лишаване от свобода, лошите условия на труд и неизпълнението на поети ангажименти от правосъдното министерство.

Това е третата национална акция на служителите в затворите и следствените арести. В края на миналата година те протестираха първоначално символично, а след това и мълчаливо пред всички места за лишаване от свобода.

Синдикатът на служителите в затворите в България намира, че неспазването на Закона за Министерството на вътрешните работи от Министерството на правосъдието е грубо нарушение на Правилата за социален диалог в България, с което се обезсмисля дейността на Съвета за социално партньорство в Министерството на правосъдието.

 

Подобни статии

Top