Служители на район „Западен“ в турнир по бадминтон с ученици и студенти

Служители от район Западен ще играят бадминтон

Район „Западен“ Пловдив се включи в проекта „Играта бадминтон – достъпен спорт за ученици, студенти, работещи през свободното време“, финансиран от Програма „Пловдив за младите“.

Проектът е на спортен клуб по бадминтон „Тракия“, като освен районното кметство партньори са още Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ и СОУ „Димитър Матевски“.

Общо 10 служители на район „Западен“ са заявили участие в проекта. Всеки вторник и четвъртък те ще играят бадминтон в една от залите на Спортното училище „Васил Левски“. След провеждане на началната подготовка, ще се проведат индивидуални състезания за определяне на най-добрите играчи във всяка възрастова група юноши и девойки, както и за най-добри двойки.

На база на постигнатите резултати ще се сформират смесени отбори, по един представител от двата пола от всяка възрастова група, и ще се проведат следните видове срещи: единично мъже, единично жени, единично юноши, единично девойки, двойка мъже, двойка жени и смесена двойка.

Целта на проекта е да се постигне подобряване на физическата дееспособност, повишаване на здравословния статус и двигателната култура на младите хора на възраст от 14 до 35 години в град Пловдив. Необходимата материална база, спортните пособия и начално обучение се осигуряват изцяло от Спортен клуб по бадминтон „Тракия“.

 

Подобни статии

Top