Случаят със скандалната „Мисис България“ влиза в съда

Започва дело за Мисис България

„Изпращането на Анита Желева-Мейзер на конкурса „Мисис Свят“ е нарушение на търговска марка, която аз съм градила 16 години. Засягат се не само моите права и правата на марката, но и достойнството на носителките на тази титла, на техните семейства и на медиите, които ни подкрепят. Уронва се престижът на една изградена марка“, каза в студиото на „Здравей, България“ по Нова тв организаторът на конкурси за красота Меги Савова.

„Много благодаря на всички над 20 000 човека, които ни подкрепиха и искат да застанат на моя страна в съдебни дела. Става въпрос за съдебен процес срещу марката „Мисис свят“ от САЩ, Австрия, Швеция. Скандалът продължава и извън България. Оказва се, че победителката не е от Беларус. Проблемът е следният: всеки може да праща когото поиска на конкурс, но не с титлата „Мисис“. Тя е спечелила конкурса за най-достойна омъжена българка, но защо се явява като „Мисис България“?“, попита Савова.

„В световен мащаб има десетина конкурса за омъжени и около 30 за неомъжени дами. Който иска, може да се свърже с организаторите и да направи конкурс, но това не дава правото да се ползва титлата „Мис“ или „Мисис“. На тези конкурси пише само името на държавата, без титли“, допълни Меги Савова.“Единствената победителка на конкурса „Мисис България“ през 2003 г. е Маги Желязкова. Първа подгласничка стана Румяна Маринова. Елена Люцканова не е „Мисис България“. Тя представи и документи, удостоверяващи регистрацията на конкурса „Мисис България“ в патентното ведомство.

С госпожа Яненка Люцканова и няколко други лица имахме съдебен спор за марката, но явно някои хора се чувстват над закона. Отговорност за изпращането на Анита Желева търсете от организаторите. Ако намерите информация за въпросния конкурс, на който е избрана тя, ми я дайте, аз ще дам парите за благотворителност след делото“,заключи организаторката.

Подобни статии

Top