Слънчево и горещо, до 36 градуса днес

Слънчево и горещо днес

Днес ще бъде слънчево, почти тихо, около и след пладне – горещо. Максимални температури 32°-37°, в Пловдив до  36°.

През следващите дни времето ще бъде слънчево, около и след обяд – горещо. Температурите ще се повишат още малко и максималните в петък ще са между 34° и 39°.

Над Черноморието ще е слънчево, със слаб югоизточен вятър. Горещо, с максимални температури 31°-33°. Температурата на морската вода е 27°-28°. Вълнение на морето ще бъде 1 – 2 бала.

Слънчево и топло ще е и в планините. Ще духа слаб, по билата до умерен север-северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 25°, на 2000 метра: 18°.

На Балканите ще е слънчево и горещо. Над Динарските Алпи след обяд ще се развива купеста облачност и на места краткотрайно ще превали.

Времето в Западна, Централна Европа и Скандинавския полуостров е под влияние на циклон, с център над Северно море. Основната валежна зона е над Балтийския район, но краткотрайни валежи и гръмотевици ще има и доста по-южно, към Пиренеите, в Алпите и централноевропейските страни. Температурите в тази част от континента ще са значително по-ниски, около и малко над 20°, докато в Средиземноморието, на Балканския полуостров и в източните райони от континента, където ще е слънчево, почти навсякъде ще са около и над 35°.

 

Подобни статии

Top