Сменят шефовете на държавни фирми с хора от ГЕРБ (ВИДЕО)

Манол Генов

„Имаме информация, че в големите държавни фирми активистите на реформаторите се заменят с хора от ГЕРБ“. Това заяви пред журналисти днес депутатът от БСП-лява България Манол Генов. Левицата разполагала с данни, че подобни замени се готвят в Българската консолидационна компания,  „Елби Булгарикум“ и ВМЗ – Сопот.

„Във ВМЗ – Сопот това предстои да стане, а за втори изпълнителен директор ще бъде назначен временният председател на ГЕРБ в региона“, уточни Генов. Лидер на партията на Бойко Борисов в Сопотско е Атанас Трифонов.

Същата процедура се извършвала и спрямо НИТИ – ЕАД – Казанлък. Това са две структуроопределящи предприятия в отбранителната промишленост.

„Нека тези вписвания да бъдат одобрени и да станат официални в Търговския регистър и тогава ще потърсим отговори“, коментира червеният депутат.

DCNEWS научи, че рокадата във ВМЗ ще бъде факт до дни. Освен Трифонов, в новия борд ще влязат още досегашният изпълнителен директор инж. Иван Гецов и юристите Атанас Богданов, Николай Бунов и Георги Николов. Бордът ще бъде представен до дни.

Вижте още във видеото:

Подобни статии

Top