Сметище замърсява поток край гробищата в „Долни Воден“

Сметище в Долни Воден

Нерегламентирано сметище покрай гробищния парк в асеновградския квартал „Долни Воден“ замърсява водите на минаващия на близо поток, който се явява продължение на реката там.

Бреговете са запълнени с изхвърлени строителни и всякакъв друг вид отпадъци. За образувалото се сметище на това място няма подаден сигнал в Община Асеновград, съобщиха от отдел „Екология“.

Не за първи път, обаче, се случва покрай потока до гробищния парк в „Долни Воден“ жители да изхвърлят отпадъците си. Преди около две години отново на същото място се бе образувало подобно сметище. То бе почистено от фирма по нареждане на общинското ръководство.

От „Екология“ увериха, че и този път отпадъците ще бъдат премахнати. Санкционирани жители, които изхвърлят отпадъците си, където намерят за удобно, до момента няма. Около два дни ще са необходими за почистването на потока от събралите се отпадъчни материали.

Обслужващата фирма ще се заеме веднага, след като бъде направен оглед на мястото, за да се установи колко сециализирани автомобила, съдове за смет и екипи ще са необходими, уточниха от отдел „Екология“ към Община Асеновград.

Подобни статии

Top