Смолянски педагози посетиха район „Западен“

zapaden (3)

Педагози от град Смолян гостуваха на колегите си в район „Западен“ в Пловдив. Те се запознаха с материалната база и начина на работа в градините в района.

Специалистите от ОДЗ „Родопчанче“  са в Пловдив на квалификация по разработване и реализиране на проекти, като същевременно използваха възможността да обменят опит със своите колеги.

Във срещите се включиха всички директори на детски градини в района, които ги запознаха с прекрасни инициативи като „Стаята на добротата“ в ОДЗ „Боряна“, плувният басейн в ЦДГ „Светла“ и проектите в ЦДГ „Росица“.

Истински възторг у гостите естествено предизвика посещението им в новооткритата сграда на ЦДГ „Мир“, където бяха посрещнати лично от кмета на района Димитър Колев.

Той ги запозна с условията, които предлага най-модерната детска градина в Пловдив, като им разказа за усилията, положени от общинската администрация и кмета Иван Тотев за осигуряване на съвременно образование за най-малките.

Специалистите от Смолян са участвали в съвместен международен проект с Гърция и Турция за запазване на традициите и автентичността на етносите.

С посещението си гостите връщат визитата, след като в началото на октомври Смолян бе домакин на работно съвещание, на което бяха обсъдени насоките за работа през настоящата учебна година.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top