„Смърфовете“ не са завършвали пред врага от 5 години

Локомотив (Пловдив) за първи път от 5 години насам има реална възможност да изпревари вечния си враг в крайното класиране на ,А“ група, пише „Меридиан мач”. В момента „смърфовете“ са осми, а „канарчетата“ – девети. За последно Локо финишира пред Ботев през сезона 2009/10.

Тогава обаче „жълто-черните“ не довършиха сезона и бяха извадени през зимната пауза. След като се завърнаха в елита през 2012-та, в три поредни сезона те завършваха неизменно пред Локомотив в крайното класиране.

Според общоприетото мнение със „старци – разбойници“ успехи не могат да се постигнат, но на „Лаута“ сегашният модел може да е полезен, при положение че се плаща редовно.

Последните събития в Локо показват все по-добър финансов статут и Бадема, Мартин Камбуров, Тунчев, Котев и Балдовалиев може да бъдат доволни. А това може да означава, че и феновете на „Лаута“ ще са доволни.

Камбуров показа срещу Славия, че стига да има мотивация, ще реши и най-заплетения двубой. Има ли зад себе си Бадема, Мартин със сигурност ще качи КПД-то си с още 30%.

Присъствието на Балдовалиев пък прави заплахата тройна и трудно разре-шимча за съперника. А взимат ли си всеки месец заработеното, Камбуров, Бадема и компания могат да се наместят дори на четвъртото място.

Снимка: lokomotivpd.com

 

Подобни статии

Top