Снегът не спира! В 10:00 казват за дербито, а Ботев иска служебна победа

Мокрият сняг продължава да вали и тази сутрин, като ситуацията на „Лаута” става все по-тежка, въпреки опитите на служители и фенове да почистят терена. Игрището е падгизнало и изровено, като наистина застрашава здравето на футболистите. Синоптиците дори обявиха оранжев код за валежи, въпреки че се очаква слабо подобрение на времето.

Ако пловдивското дерби не се проведе най-късно във вторник, от Ботев ще поискат служебна победа, защото според тях, домакините не полагат истински усилия да почистят снега.

Последната дума дали дерби между Локомотив и Ботев ще има, ще кажат в 10:00 делегатът Христо Ботев и главният съдия Ивайло Стоянов. По всяка вероятност мачът ще бъде отложен и ще се изиграе когато времето позволява, а до обяд днес зрители на „Лаута” няма да бъдат допускани.

Положението още повече се усложни, след като ЦСКА загуби у дома с 0:1 от Берое и шампионът Лудогорец вече е само на 3 точки зад „армейците”. Дерби между Лудогорец и Левски в Разград днес ще има, защото от няколко дни отоплението на стадиона е включено и там няма снежна покривка.

Ако „сините” загубят, а Ботев спечели срещу Локо, то „канарчетата” ще се върнат в челната шестица, измествайки именно Левски. Поне за един кръг, защото в последния от редовния сезон приемат ЦСКА в Коматево.

Снимка: lokomotivpd.com

Подобни статии

Top