Снимки на нощна България в Балабановата къща

Изложба, озаглавена „Нощ над България“ ще бъде открита тази вечер в Балабановата къща. Фотографът Красимир Матаров ще представи свои фотоси, заснети в продължение на две години нощем.

Когато нощ се спуска над България и сънят ни зове, Красимир Матаров излиза на лов за кадри обсипани с безброй звезди и млечен път. Така ограничен от фазите на луната, авторът събира тази изложба. Той обикаля и заснема едни обичайни места, но ни ги показва в необикновена светлина, благодарение на магията на нощта. Това е един диалог с природата, в който тя ни открива другата си същност – това да бъде загадачно красива.

Красимир Матаров има зад гърба си няколко самостоятелни изложби, десетки първи места в национални и международни фотоконкурси. Негови снимки са показвани в Лондон, Варшава, Москва, Братислава, Люксембург, Китай, Турция, България и др. Спечелил е първо място в отворената категория за природа и диви животни в конкурса на „Сони 2013”, в който участваха 122 000 фотографии. Красимир е участвал в мастеркласовете на Международната фотографска организация, а също така води двудневни семинари по пейзажна и макро фотография.

Изложбата ще бъде открита в 18:00 часа. Тя ще остане в Балабановата къща до 30 март.

Подобни статии

Top