Сняг и дъжд днес

Жълт код е обявен за 30 ноември в 14 области на Северна България заради снеговалежи. Кодът е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен и Варна. В тези области ще вали сняг и ще се образува снежна покривка с дебелина до 10 см. За останалите 14 области е обявен зелен код.

Над страната ще бъде облачно и постепенно ще застудява. Сняг ще вали през деня из цяла Северна България. Преваляванията над Южна България ще са от дъжд, но още около пладне в югоизточните райони ще се примесват със сняг. Вятърът през денонощието в по-голямата част от страната ще е слаб, но в източните й райони ще бъде умерен от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между -2° и 3°. Максималните температури в Северна България ще бъдат около -2° и 0°, а в Южна България между 3° и 8°. В Северна България в повечето места ще се образува снежна покривка около 5-10 см.

В планините ще е облачно и мъгливо и ще превалява сняг. Вятърът по билата ще е умерен от запад. Дневната температура на 1200 м ще бъде около 5°, на 2000 м около 0°, но по северните склонове на Стара планина ще бъдат по-ниски.

 

Подобни статии

Top