Сняг над Пловдив, „Чистота“ в пълна готовност (СНИМКИ)

sniagggg (3)

Сняг вали над Пловдив в момента, лека снежна покривка се е образувала върху тревните площи, а улиците и тротоарите са мокри. Това е пикът на снеговалежа за днес, към 10.00-11.00 ч. ще спре, прогнозира пред DCNEWS шефът на общинското предпирятие „Чистота“ Иван Стоянов.

Той съобщи, че снеговалежът е започнал още в 4.30 ч. Тогава са излезли координаторите, за да проверят има ли заледявания и първите четири машини, които са разпръснали сол по надлезите, мостовете и високите части на Пловдив.

„До 6.00 часа се бяхме справили, още повече, че земята е топла“,  подчерта директорът на комуналното предприятие.

Според Стоянов по обяд се очаква температурата в Пловдив да се повиши и пътната настилка да изсъхне. Довечера обаче градусите ще паднат отново под 0 и така ще се задържи през следващите 4-5 дни.

Пътноподдържащата техника е в пълна готовност за работа, дежурни са екипите на 65 автомобила от КМДи 24 – от „Чистота“. На линия са и малките почистващи машини за пешеходните зони и велоалеите, които ще обработват с калциев дихлорид при нужда.

На крак са всички шофьори и 440 чистачки, а също координатори, организатори и контрольори. Никъде няма опасност от заледявания, посочи Стоянов.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top