Собственикът на Марица (Пловдив) Христо Христов напуска съвета на директорите на клуба

Бизнесменът пое изцяло отговорността за слабите резултати и изпадането на отбора от Втора лига

Собственикът на ПФК Марица (Пловдив) Христо Христов напуска съвета на директорите на клуба, съобщи той в официално изявление на страницата на футболния клуб във Фейсбук. Христов пое отговорността за изпадането на отбора от Втора лига и обяви имената на хората, които ще поемат ръководството на Марица. 

„През този сезон Марица изпадна от Втора лига. Поемам изцяло отговорността за слабите резултати на представителния тим. Не успях да мотивирам в достатъчна степен играчите, не успях да осигуря и нужното финансиране. По тези причини аз и г-н Радослав Куцев напускаме съвета на директорите на клуба, като нашите места ще заемат Кирил Андонов и Веселин Тосев. След вписването на промените в Търговския регистър те, заедно с Йордан Влашки, ще поемат ръководството на клуба.

За професионален футбол са нужни пари и стадион!

Информираме футболната общественост, че след приключване на настоящия сезон клубът няма да има никакви задължения. Изказвам благодарност към всички, които са помагали на Марица през годините! Желая здраве на всички, които обичат този клуб!“, се казва в официалното изявление на Христо Христов. 

„Марица“ вече  изпадна от Втора лига, като 3 кръга преди края заема предпоследното 17-о място в класирането с актив от 28 точки и няма шансове за спасение.