Собственици на бигъли протестират в София заради пребитото куче Алис

алис

Собственици на бигъли ще протестират днес в 10.00 ч. на бензиностанция OMV Горубляне на Цариградско шосе в София. Протестът е в подкрепа на собствениците на бигълчето Алис, което бе пребито в Хисаря на 1 октомври от пенсионер, който твърдял, че кучето иска да удави кокошките му.

Приятели, имаме нужда от вашата подкрепа в събота, 10 ч. на OMV Горубляне на Цариградско шосе. Няма значение дали сте с куче или не. Няма значение дали сте с бигъл или не. Подкрепете протеста ни срещу насилието над животните! Това е възможност България да види, че има много хора, които обичат животните и осъждат насилието над тях. Споделете за Алис, споделете за справедливост и гласност! Поканете приятели! Благодаря!, са написали инициаторите на протеста във Facebook-групата „Аз обичам Бигъл“.

От групата в социалната мрежа се разбра преди седмица за пребитото кученце, също оттам тръгна и петицията под надслов „ИСКАМЕ СПРАВЕДЛИВО НАКАЗАНИЕ ЗА УБИЙЦИТЕ НА БЕЗЗАЩИТНИ ЖИВОТНИ“, в която от миналия петък до днес са се подписали над 2 960 души. Електронният документ е адресиран до Окръжна прокуратура, ОД на МВР, Областния управител на Пловдив, кмета на община Хисаря, медиите и неправителствените организации.

Ден след побоя, бигълчето Алис бе изписано от ветеринарната клиника, в която бе отнесено от собствениците си и вече се чувства добре.

Припомняме, че Районната прокуратура в Пловдив е образувала досъдебно производство срещу извършителя на побоя над животинчето Стоян И. Срещу него е повдигнато обвинение за проявена жестокост към гръбначно животно – куче, като му е причинил противозаконно тежко увреждане, съобщиха от прокуратурата. Ако пенсионерът бъде признат за виновен от съда, той може да получи лишаване от свобода до три години и глоба от 1000 до 5000 лева.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top