Собственичката на котките: Ще докарам и кучетата! (СНИМКИ И ВИДЕО) - DC news

Собственичката на котките: Ще докарам и кучетата! (СНИМКИ И ВИДЕО)

Частният съдия-изпълнител Мариана Обретенова се отказа да влиза в къщата на баба Тонка Гонева, където живее и дъщеря й Маргарита Кехайова. Въпреки поредната драма, която се разигра днес в къщата с котките, която се намира в самия идеален център на Пловдив – на метри от главната улица, ЧСИ-то не успя да влезе в сградата.

Както вече DCNEWS съобщи, драмата започна по обяд, когато Обретенова пристигна в двора на 80-годишната баба, придружена от полиция, ветеринар и представители на пловдивския приют за бездомни кучета.

Пак екшън пред къщата с котките в Пловдив (СНИМКИ)

Преди това, рано сутринта, тя връчила документ на адвоката на трите жени, че има сигнал за неизпълнение на съдебното разпореждане за извеждане на множеството котки, които живеят в къщата и ще пристъпи към ново принудително изземване на четириногите.

Пристигайки на място жената, заедно с органите на реда, заварили над 20 мяукащи писани в двора, които са разбягали и още животинки, които стопанките изхвърляли през прозореца. Една от тях бе красивата бяла Памела, която има персийска жилка и се въртеше, опитвайки се да се върне вкъщи.

След опита да влезе в къщата с помощта на ключар, който разби със свредел пътната врата, ЧСИ-то се натъкна на нова преграда – спуснати резета и барикадирани врати с гардероби или друга тежка покъщнина. Обретенова заподозря, че зад вратите е сестрата на Маргарита – Минка Лулчева, която наглежда 80-годишната баба Тонка. Според съдия-изпълнителката, бабата викала за помощ отвътре. „Казах на Маргарита, но тя отвърна: „Не ме интересува““, възмути се Обретенова.

Междувременно Маргарита покани медиите да влязат в двора на къщата, където бяха струпани отпадъци от казаните и съседните къщи. Вътре имаше и приготвени за животните клетки.

„Тези клетки не са обезпаразитени“, развикаха се присъстващи на място природозащитници. Ветеринарният лекар от приюта обаче им обясни, че всеки ден клетките се обезпаразитяват с препарати.

Оказа се, че един от природозащитниците е помогнал на трите жени да изготвят договор, с който животните са предадени за стопанисване от Маргарита на майка й – баба Тонка. „Как е възможно това, когато тази жена е лежащо болна и има рани по гърба си. Тя не може да ги гледа“, ядосваше се Мариана Обретенова. „Ще правим каквото си искаме, дори и кучетата си ще доведа“, викаше насреща й Кехайова, визирайки пекинеза и пинчера си, които в момента се отглеждат от други хора.

Ветеринарят пък обясняваше, че по Закона за защита на животните, всеки домашен любимец трябва да има поне 6 кв. м площ, за да живее спокойно.

След половин час викове и крясъци, Обретенова реши да прекрати акцията и посъветва оплакалите се съседи, които осъдиха преди време трите жени, да сезират прокуратурата, която от своя страна да заведе наказателно дело.

Хората бяха изключително притеснени.

Акцията най-вероятно няма да бъде последна, стана ясно днес.

Подобни статии

Top