СОУ „Константин-Кирил Философ“ не започна учебната година заради ремонт

В едно училище в Пловдив продължава ремонт и след началото на учебната година

Едно училище в Пловдив не успя да започне навреме учебната година заради продължаващи ремонти. В средното „Свети Константин-Кирил Философ“ вчера имаше официално откриване, след което учениците бяха разпуснати до 23 септември. В учебното заведение текат мащабни ремонти по програма „Енергийна ефективност“, основната част от които ще приключат в навечерието на изборите на 5 октомври. През това време децата ще учат на двусменен режим.

В първата седмица обаче ваканцията им е продължена и те са призовани да се явят на 23 септември. Санират се двете учебни сгради, извършва се изолация на покривите, подмяна на парната инсталация и газификация на една от сградите. „Разбираме, че сигурно е неудобно за родителите, но пък се прави нещо много мащабно и много хубаво и се надявам всички да ни разберат и така съпричастно, заедно, гледайки в една посока, да успеем нещата да се случат, както трябва“, коментира Елена Костадинова, директор на училището. Рано сутринта е имало тържество за откриване на учебната година, но утре никой няма да влезе в класните стаи.

„Утре сме планирали есенния ни спортен празник, който иначе провеждаме в деня на народните будители, но тази година го изтегляме, а от 17 до 19 със заповед на г-н Тотев, кмета на общината, дните са обявени за неучебни“, поясни директорката. СОУ „Константин Кирил Философ“ е единственото училище в областта, в което няма да се учи.

Ремонти се извършват в още четири учебни заведения в Пловдив и едно в Перущица, но там е въведен двусменен режим. Проектът е по договор на община Пловдив с Националния доверителен екофонд и стойността на ремонтните дейности е близо 1 милион.

Подобни статии

Top