Спартак (Варна) представи официално Александър Томаш (ВИДЕО)

Христо Колев – Бащата: Локо е сантимент, но вече само когато им ходя на мачовете, с Томаш мислим по един и същи начин за футбола

Ръководството на завърналия се в българския футболен елит Спартак (Варна) представи днес официално новия старши треньор на отбора Александър Томаш. Помощници на Томаш ще бъдат Константин Мирчев и Христо Колев, а треньор на вратарите е Тодор Кючуков. Те бяха официално представени от собственика Павлин Николов и заместник-председателя на Управителния съвет на клуба Асен Василев.

„Имаше доста разговори, благодаря, че са се спрели на мен“, каза Томаш, който през миналия сезон водеше Локомотив (Пловдив).

Той допълни, че знае, че няма да е лесно, но е наясно какво е Спартак и какви са целите му.

„Трябва да градим стъпка по стъпка и ще дадем всичко от себе си, за да покажем, че треньорската професия е жива, добави специалистът. Той допълни, че поетапно ще се изгради отбор и начин на игра и във всеки трансферен прозорец отборът ще се надгражда. Трябва много работа, за да докажем, че Спартак заслужава мястото си в елит и да се цели нагоре“, каза още треньорът.

В отговор на въпрос за селекцията Томаш каза, че търсят футболисти на всички позиции, но освен чисто индивидуалните качества на играчите, ще се обръща внимание и на характера.

„Не искам футболисти, които са се наситили на футбола“, подчерта специалистът.

Томаш съобщи още, че отборът започва подготовка на 14 юни (петък).

Павлин Николов заяви, че иска отборът да се утвърди в Първа лига.

„Моята цел е да сме в първата осмица и вярвам, че целта е изпълнима“, беше категоричен той.

На въпросите на журналистите отговори и легендата на Локомотив (Пловдив) Христо Колев – Бащата.

„Сантиментите ги има, но когато ние започнахме да работим заедно, футболът, който се опитваме да практикуваме, го разбираме по един и същи начин и си дадохме дума, че ще продължим да работим заедно.

Локомотив е вече история за мен. Животът си продължава, нещата се развиват, сантиментите ще останат, за когато ходя на стадиона и гледам мачовете им“, заяви Христо Колев.