Спартак е лидер на Югоизток преди Великден

„Гладиаторите“ победиха с 2:0 като гости Родопа (Смолян), развръзката предстои след празниците

Остават само пет кръга до края на шампионата на Югоизток, а интригата е жива както на върха, така и при изпадащите.

Спартак (Пловдив) все още е водач с две точки пред Саяна и три пред Несебър. „Гладиаторите“ се наложиха с 2:0 като гости на Родопа (Смолян). Попаденията вкяраха Димитър Балинов и Георги Лазаров. Така възпитаниците на Иван Кочев посрещат Великден като лидери и фаворити за промоция.

Преследвачите очакват грешна стъпка на пловдивчани, но следва и ключов сблъсък Несебър-Саяна, в който загубилият тим реално ще изостане твърде много. Появиха се новини за бъдещо разширяване на Втора лига от следващия сезон и възможност повече от един отбор да се изкачи, но към момента няма абсолютно нищо официално и само първото място в Трета Лига гарантира промоция.

Що се отнася до изпадащите вече има един сигурен факт – Марица (Пловдив) изпадна от Втора Лига и това до голяма степен не е добра новина за отборите от лигата. Сега важно е дали Черноморец (Бургас) ще последва съдбата на Марица и ако това се случи, три отбора от Трета лига ще изпаднат в Областните групи.

В дъното са Берое II и Сливен, но и двата тима имат шанс да достигнат до 18-то място и евентуално да се спасят – повече от това едва ли е реално да се мисли. Все пак за 33 кръга тези тимове спечелиха около 20 точки, а спасителното 17-то място е на цели десет към момента. Сокол (Марково) са 18-ти, но ще се стремят да се изкачат поне с една позиция, за да си гарантират оставане. Лошата новина за марковци е, че Ямбол, Секирово и Карнобат са на сериозна дистанция от 4 до 7 точки и няма да бъде никак лесно.

Предстои пауза за Великденските празници, а след това и развръзката в лигата в дните до края на месец май.

Всички резултати от 33 кръг:

✅ Локомотив II (Пловдив) – Левски (Карлово) 7:1

✅ Загорец (Нова Загора) – Димитровград 0:1

✅ Розова долина (Казанлък) – ФК Сливен 1:1

✅ Карнобат – Секирово (Раковски) 0:5

✅ Атлетик (Куклен) – Гигант (Съединение) 1:2

✅Ботев II (Пловдив) – Асеновец (Асеновград) 5:3

✅ Родопа (Смолян) – Спартак (Пловдив) 0:2

✅ Сокол (Марково) – ФК Ямбол 1:1

✅ Несебър – Созопол 5:0

✅ Саяна (Хасково) – Берое II (Стара Загора) 3:0