Спартак (Пловдив) остава лидер след 2:0 в Сливен и обвинения за купуване на мачове

ФК Асеновец загуби с 2:3 като гост на Секирово, вижте всички резултати и класирането

Спартак (Пловдив) остава лидер в ЮИ Трета лига след победа с 2:0 като гост на Сливен в среща от 22 кръг. И двете попадения за възпитаниците на Иван Кочев отбеляза капитанът Георги Лазаров.

Домакините останаха недоволни от съдийството и обвиниха спортния директор на „гладиаторите“ Тодор Тимонов в купуване на мачове.

От фенклуба на Спартак веднага защитиха своите с декларация:

След изиграването на поредния кръг от първенството във „В“ група, стананахме свидетели на още една незаслужена атака срещу нашия Спартак Пд! Някак си от нищото и против всякаква логика, футболни „капацитети“ се изказаха неподготвени и обвиниха спортния ни директор Тодор Тимонов в „уговаряне“ или още по нагло „купуване“ на мачове, имайки предвид в частност днешния ни мач срещу отбора на Сливен???!!!

Няма как да останем безразлични и да допуснем подобни удари под кръста, когато е замесен нашия клуб и още повече и човек от Ръководството! До момента от започване на пролетния дял на В югоизточна група, станахме свидетели на доста странни неща и най вече на събития, напомнящи за така наречени „мутренски“ времена в нашия футбол!! Да се запитаме тогава: кой има интерес или полза от това?! Защо името на Спартак Пд е намесено без грам доказателства или най-лесно е да се хвърли вината, че виждате ли основния фаворит за влизане в Б група, използва неправомерни средства за постигане на целта?! Да не зададем и ние някой неудобни въпроси към Ръководството на ОФК Сливен и към Президента на ОФК Несебър Недялко Москов, но всичко по реда си!

Все пак се надяваме на адекватни решения и наказания от страна на ЗС на БФС Пловдив и да се сезират относно днешните неоснователни и „гнусни“ обвинения от страна на ОФК Сливен срещу ПФК СПАРТАК ПД!“

Резултати от 22 кръг:

✅ Левски (Карлово) – Гигант (Съединение) 3:2

✅ Секирово (Раковски) – Асеновец (Асеновград) 3:2

✅ ФК Сливен – Спартак (Пловдив) 0:2

✅ Димитровград – ФК Ямбол 4:0

✅ Загорец (Нова Загора) – Берое II (Стара Загора) 4:0

✅Розова долина (Казанлък) – Саяна (Хасково) 0:2

✅ Карнобат – Несебър 0:1

✅ Атлетик (Куклен) – Сокол (Марково) 5:0

✅ Локомотив II (Пловдив) – Созопол 1:1

✅ Ботев II (Пловдив) – Родопа (Смолян) 5:0