Спартак (Пловдив) се разпадна, кончина за шампиона от 1963 година - DC news

Спартак (Пловдив) се разпадна, кончина за шампиона от 1963 година

Мъжкият отбор на Спартак (Пловдив) се разпадна и отказа участие в първенството на Трега лига- Югоизточна „В“ група. Новината съобщи изпълнителният директор на клуба Тодор Симеонов. Той поясни, че причината за това е невъзможността на настоящия собственик на спартаклии Георги Колев да издържа тима. Днес мъжкият отбор беше официално разпуснат. За това е уводемено и ръководството на Зоналния съвет на БФС Пловдив.

„Юношеският ни тим до 17 години и още осем детски отбора остават и ще продължат участието си в първенствата благодарение на издръжката на спонсори. Досегашният старши треньор на разпуснатия мъжки отбор Манол Георгиев ще продължи да води една от детските формации“, уточни Тодор Симеонов. За разпадането на мъжкия тим на Спартак (Пд) заради липса на средства се заговори още след края на миналия сезон. Отборът започна подготовка за новото първенство, но липсата на финанси се казаха своята дума.

Спартак (Пловдив) е един от водещите футболни клубове в Пловдив. Той е шампион на България през 1963 г., вицешампион през 1962 г., Носител на Купата на Съветската армия (Национална купа). 1958 г., финалист през 1955 г. и 1959 г. Носител на Балканската клубна купа- 1964 г. От клуба в големия футбол са тръгнали много известни футболисти, начело с легендарния Тодор Диев, чието име носи клубния стадион.

През последните години Спартак няколко пъти се обединява с различни отбори в опитите да спаси съществуването си. Но сега вече агонията приключи с отказ от участие.

Снимка: tribunaplovdiv.bg

Подобни статии

Top