Спасители тренират на летището

Мащабна тренировка по аварийно-спасителни дейности вследствие на катастрофирал самолет се проведе късно снощи в трудно достъпен терен в околностите на летище Пловдив. Такъв тип тренировъчни въстановки се правят веднъж на две години и основната цел е доброто взаимодействие между отговорните институции за бърза реакция при такива кризисни ситуации.

Бе инсценирана катастрофа на самолет, който при заход за кацане при неблагоприятни условия е поразен от мълния в опашната част. Вследствие летателното средтво губи управление и радиовръзка с летателния център. При учението от Летище Пловдив бяха добавили две нови предизвикателства.

При инсценировката на катастрофирал и запалил се самолет в него са пътували 10 пасажери и 4 души екипаж. Всички те биват евакуирани от пристигналите на място аварийни екипи от летището, пожарни коли от Асеновград, Пловдив,също така и медициннски екипи с линейки от ЦСМП от Пловдив и Куклен, от летището  и военни. Сериозно пострадалите след оказаната първа медицинска помощ на място бяха траспортирани с хеликоптер до болнични заведения. Последното такова учение, проведено на пловдивското летище, е било през 2012 г., но в зоната на аеропорта на лесндостъпно и близко място.

 

Подобни статии

Top