Спасиха 15-годишна тинейджърка, напушила се с „билка“

novini-marihuana-256

15-годишна ученичка бе спасена от пловдивски лекари, след като се напуши със ставащата  все по-популярна и много опасна дрога „билка”. Момичето твърдяло, че е пушило марихуана, но се предполага, че тревата е била дизайнерска, а тревите в нея са били обработени със синтетична дрога.

Момичето е от пазарджишко село, то било прието в пазарджишката болница във вторник в тежко състояние. След като й била оказана първа помощ, лекарите пратили девойката в пловдивската токсикология с диагноза „остро натравяне с наркотици”. Симптомите й били идентични с тези на тинейджъри, пушили коктейла „билка”.

В пловдивската токсикология за първи път се сблъскват с пациент с тези симптоми. Лекарите спасили момичето заради бързата реакция и на колегите си от Пазарджик. В момента тинейджърката вече е в добро състояние и може да бъде изписана, обясниха от клиниката.

Т.нар. „билка“ е дрога, в която освен марихуана има и други треви, сред които и истински билки. Те обаче са напръскани с  опасни синтетични наркотици, които могат да доведат до припадъци и епилептични състояния, а понякога дори до кома и смърт.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top