Спектакълът „Пет жени в еднакви рокли“ с премиера днес

Спектакълът „Пет жени в еднакви рокли“ по пиесата на Алън Бол ще бъде представен за първи път пред публика тази вечер в Камерна зала на Пловдивския Драматичен театър. Режисьор на спектакъла е Атанас Атанасов, преводач – Матей Тодоров, сценографията и костюмите са на Петър Митев, а музикалното оформление е дело на Петя Диманова.

В ролите зрителите ще видят пет актриси от трупата на пловдивския театър – Ивана Папазова, Елена Атанасова, Мариана Йотова, Елена Кабасакалова, Мадлен Йорданова и актьора Иво Аръков

Известна е крилатата фраза: „Спектакълът е обречен на успех!” Липсата на скромност е характерна за хората на изкуството, но в случая съм абсолютно убеден, че има две сериозни причини за предизвестения успех на „Пет жени в еднакви рокли”. На първо място е авторът! Алън Бол /носител на „Оскар” за сценарий на филма „Американски прелести”/ събира пет жени, облича ги в еднакви рокли и им възлага ролите на шаферки. Само по себе си, това вече е събитие! Влюбени, раними, чувствени, романтични, алчни, безпардонни… Пияни и опиянени, обсебени от желание да притежават и да бъдат притежавани. От него! Единственият, неповторимият, очарователният прелъстителен мъж! За него е и смехът, и присмехът им. За него са и думите им… За пороците му, но и за собствените  пороци, за суетата му, но и за собствената суетност… За вярата в Бога и следването на Дявола…, казва режисьорът на постановката Атанас Атанасов.

По думите му пет жени говорят така, както само истинските жени умеят да говорят! Така, както само те успяват да обругават себе си и света. Така, както те единствено могат да ни просълзяват от смях!

Подобни статии

Top