Спецакция на полицията в Пловдив! Откриха гражданин, обявен за издирване

Засиленият контрол се осъществи за времето от 20 ч. в петък до 2 часа днес

По разпореждане на директора на Главна дирекция „Национална полиция“ на територията на Пловдив и областта се проведе мащабна специализирана операция по линия на пътната безопасност.

Засиленият контрол се осъществи за времето от 20 ч. в петък до 2 часа днес с участие на екипи на сектор „Пътна полиция“ и придадени сили от дирекциите на МВР в Кърджали, Пазарджик, Смолян и Стара Загора.

Акцентира се върху недопускане на рисково поведение на пътя от страна на водачите, неправоспособност, употреба на алкохол или наркотични вещества, използване на обезопасителни колани и каски, техническа изправност на автомобилите, обявени за издирване лица и МПС.

В обхвата на проверките – на обособени стационарни точки и по метода на линейния контрол, са влезли общо 368 МПС и 275 лица.

За констатирани нарушения на ЗДвП са съставени 16 акта и 75 глоби с фиш. Връчени са и 19 електронни фишове /серия „К“/на обща стойност 2700 лева.

С технически средства за употреба на алкохол са изпробвани 182 водачи, а един – за наркотични вещества. В хода на операцията е установен гражданин, обявен за издирване, на когото е връчена призовка за явяване в подразделение на МВР.

Снимката е информативна