Специален режим за паркирането в "Капана" - DC news

Специален режим за паркирането в „Капана“

Жители на пловдивския квартал „Капана“ се оплакаха от засилените масирани проверки на общинска полиция в района. Акцията е от няколко дни и ще продължи до промяна на общинската наредба, която засяга паркирането и организацията на движението в квартала, коментира кметът Иван Тотев. По думите му само за ден са санкционирани 55 нарушители. След изменението живеещите в „Капана“ ще имат предимство и ще могат срещу платен пропуск да паркират навсякъде.

Хората, които спират автомобилите си в „Капана“ са недоволни от цялостната организация на паркиране. По думите им общинските полицаи масово лепят стикери за неправилно паркиране дори и на автомобили на живеещи в района. Идеята на общината е в „Капана“ се създаде пространство, което да бъде част от синята зона с различен режим на паркиране за живеещите в квартала.

Идеята, която общината лансира, е да има възможност за паркиране след заплащане на пропуск в общината в цялата зона на Капана от живущите. А тези, които имат възможности като компании могат да закупят платени парко места, обясни кметът Тотев

В момента се обсъжда дали тази зона да работи денонощно или с работното време на синята зона. Докато траят реформите, в „Капана“ на много места се монтират взаимно изключващи се указателни знаци и табели. На една от основните улички, са поставени и табели за предплатени от фирма паркоместа и синя зона, а това обърква паркиращите. Промените ще се гласуват на септемврийската сесия на общинския съвет.

 

Подобни статии

Top